Bio

Wie ben ik?

Tijdens mijn studie Journalistiek zet ik mijn eerste stappen als radiomaker. Ik presenteer programma’s voor Salto in Amsterdam, werk als DJ bij KINK-FM en als verslaggever voor de Lokale Nieuwsdienst Amsterdam. SBS6 vraagt mij in 2005 als voice-over voor Shownieuws. Tot 2012 ben ik elke werkdag te horen, in de vroege en de late editie van dit programma. Ook ben ik te horen als de voice-over van Rijk en Beroemd, De 25…en als inval-stem voor Hart van Nederland.

Sinds 2012 werk ik als freelance voice-over en presentator. Ik ben de stem van Brugklas, (NTR), Studio Max Live (Omroep Max), GreenTech, Vakantie Magazine, Wintertijd en De Wereld van Smaak (RTL4) geweest. Voor SBS ben ik de voice-over van De Meldkamer, Trauma Centrum en een groot aantal late night reportage-programma’s.

Voor Film 1 ben ik de trailer en promo-stem en de voice-over van de rubriek MovieNews.

Het voice-over werk beperkt zich overigens niet tv -en radioprogramma’s alleen.  De afgelopen jaren is mijn stem te horen geweest in tientallen commercials (radio, tv en internet), bedrijfsfilms, uitleg-animaties, e-learningprojecten en filmtrailers.

Hardware: 

Ik heb mijn eigen studio in Amsterdam en werk met een Neuman TLM 301 microfoon, Pro Tools, Beijer Dynamic Headphone, M-Box en CA-Pre 73 MKII Vintage Pre-Amp.

“Hoe langer ik dit werk doe, hoe meer ik me realiseer dat het een vak apart is. Een mooie stem hebben is niet voldoende. Een goede voice-over geeft een onderwerp meerwaarde en cachet. Dit vak vraagt inlevingsvermogen, acteertalent en taalbeheersing”.